18 Kasım 2010 Perşembe

izsiz meme büyütme ameliyatı(scarless breast augmentation) nedir?


                 
   koltuk altı kıvrımının içerisinde
2,5-3 cm uzunluğunda cilt kesisinin yapılması
 

                 
      endoskopik aletlerin ameliyat sahasına yerleştirlmesi
 

                
tercih edilen koheziv jel silikon implant
( dr kul salin implant kullanmayı tercih etmiyor)


                 
ameliyat öncesi ve ameliyat sırasında yapılacak
ölçüm ve çizimler büyük önem arzediyor


                 
ameliyat sırasında silikonun yerleştirleceği cebin
sınırlarının içeriden kamera ile kontrol edilmesi

                 
                    koheziv jel silikonun hazırlanan cep içerisine yerleştirilmesi.














Meme büyütme için plastik cerraha başvuran hastaların sorduğu soruların başında bu ameliyattan sonra iz kalacak mı? Oluyor. Aslına bakarsanız haklı bir soru olarak kabul etsek de , biz plastik cerrahların amacı öncelikle estetik bir form kazandırmak ve bu formun kalıcı olacağından emin olmaktır. İzi ise bu amaçlarımızın gerçekleşmesine izin verecek kadar ancak kısa ve kabul edilebilir şekilde tutmaya çalışırız.

Bu durum özellikle dikleştirmenin de gerektiği meme büyütme ameliyatları için geçerlidir. Çünkü bu ameliyatlar da sıklıkla dikleştirme etkisini sağlamak için sarkmış olan deriyi çıkarıp, meme başını yukarı yönde taşımak gerekir. Bazen sadece meme başının etrafında dairesel bir kesi ile bu dikleştirme etkisini sağlasak da, vakaların büyük çoğunluğunda aşağı yönde de uzanım gösteren dikey 5-6 cm lik bir kesi yapmak zorunda kalıyoruz.

Her ne kadar bu kesi hattına ait iz; aylar geçtikçe oldukça kabul edilebilir bir hal alsa da bu ameliyatlar için “izsiz ameliyat” demek doğru değildir. Ancak sadece büyütme ameliyatlarında daha önce de bahsettiğimiz gibi meme başından, koltuk altından ve meme alt kıvrımından girerek bu ameliyatı gerçekleştiririz. Herbirinin kendine ait avantajları ve dezavantajları olsa da benim avantajlarını daha fazla bulduğum teknik koltuk altından silikon yerleştirmedir. Bu ameliyatı endoskop yardımı ile gerçekleştirerek, ameliyata ait var olan bazı dezavantajları ortadan kaldırabiliyoruz.

Koltuk altı kıvrımının içinde yaklaşık 3 cm'lik bir kesi ile girerek deri altında ilerleyip göğüs kasımızın dış kenarına ulaşıyoruz, gerektiğinde kas üstü fasya altı plan gerektiğinde ise kas altı plana ulaşıp silikonun yerleşeceği cebi hazırlayabiliyoruz. Ameliyatı bütünüyle kamera yardımıyla ekranda görerek gerçekleştiriyoruz. Kanama odaklarını anında müdahale ederek durdurabiliyoruz. Bu da ameliyat sonrası dren kullanma gerekliliğini büyük oranda ortadan kaldırıyor.

Doku travması daha düşük düzeyde olduğu için iyileşme süreci diğer tekniklere göre daha hızlı gerçekleşiyor. Ameliyat sonrası 8-12 saatlik hastane kalış süresi yeterli oluyor. Ameliyattan sonra ise yeni bedeninize uygun sütyen giydiriyor, 3 hafta kadar bu sütyeni kullanmanızı öneriyoruz.

Fiziksel hareketlerinizi kısıtlamaktan uzak duruyoruz. Çünkü ne kadar erken dönemde normal hayata dönmenizi sağlarsak iyileşme süreciniz de o kadar kısalmış oluyor. Kesi hattınızdaki dikişler kendiliğinden eriyen dikiş materyalleridir. Bu yüzden pansumana veya dikiş aldırmaya gerek kalmıyor. 48 saat sonra banyo yapmanızda, 2 haftadan sonra ise denize girmenizde bir sakınca bulunmuyor